Tubanters 1 – FC Aramea 1 gestaakt bij 1-1 stand

Na 2 uit overwinningen stond er voor Tubanters eindelijk weer eens een thuisduel op het programma. Het laatste thuisduel eindigde niet echt goed voor de blauw/zwarten. TVO Beckum was de sterkste in Enschede en nam toen de koppositie over van Tubanters. Nu was Tubanters wederom koploper en speelde het tegen het ook hooggeklasseerde FC Aramea. Tevens was het een weerzien met de assistent trainer van afgelopen seizoen en nu hoofdtrainer van FC Aramea, Arnold Marshall. Kars van der Velde keerde terug in het basisteam, verder geen wijzigingen

Op een herfstachtig Diekman-oost gingen beide ploegen om 14:00 uur van start. Tubanters begon slordig en FC Aramea had het initiatief. Al na 2 minuten was het dreigend toen een voorzet vanaf rechts maar net naast het doel van Ken Rietman verdween. Tubanters kwam niet in het spel en was zeer slordig in het combineren. Er ging veel fout aan blauw/zwarte kant. Ook FC Aramea kon weinig creëren, waardoor er een slordig schouwspel ontstond. Het was van beide kanten niet best, maar FC Aramea was dreigender. Tubanters kwam niet verder dan een schotje van Marco Kroeze die eenvoudig kon worden opgeraapt door de doelman. Na een klein half uur werd het duel opengebroken door FC Aramea. Een snelle tegenstoot deed de bal bij de rechtsvoor belandden. Tubanters greep half in en zodoende kwam de voorzet. De topscorer van de competitie Rico Wijnstekers werd over het hoofd gezien en kopte snoeihard de bal, geheel vrij, achter Ken Rietman, 0-1. Tubanters was niet bij machte om gevaar te stichten en legde een zeer zwakke helft op de mat. FC Aramea kwam ook niet aan aanvallen toe, waardoor de rust langzaam in zicht kwam.

Trainer Tim Somberg greep in de rust in en wisselde Farad Tawakalsada voor de aanvallende ingestelde Nick Stijner. En de ploeg kwam totaal anders uit de kleedkamer. De ploeg was dreigender, actiever en ging eindelijk voetballen.De beloning leek al snel te komen, toen een hoekschop van Marco Kroeze uitmondde in een scrimmage voor het doel. De Aramea doelman zat mis en dat gaf Ron Rietman een gelegenheid om te scoren. De bal was, wat velen beaamden, over de doellijn, maar de scheidsrechter en ass. scheidsrechter vonden van niet. Dus werd een “zuiver” doelpunt Tubanters onthouden. Maar het steunde de ploeg wel, want het was Tubanters die de lakens uitdeelde. En het kreeg loon naar werken. Want in de 55e minuut wist het wel te scoren uit een hoekschop. Marco Kroeze bracht de bal vanuit de hoek voor, Kars van der Velde kopte de bal terug de zestien in bij de tweede paal en daar dook A. op. A. kopte wel richting doel, maar ontbeerde kracht. Maar Ricardo van Eiken was daar ook en gaf de bal het definitieve tikje over de doellijn, 1-1. Tubanters was veel beter en overheersde. Alleen was een minuut later het duel voorbij. Een ongelukkige botsing in duel met Koen van Ooijen blesseerde een FC Aramea speler zo ernstig dat deze met een ambulance van het veld moest worden gehaald. Vanwege de lange aanrijtijd van desbetreffende ambulance werd besloten om het duel definitief te staken.

In de 56e minuut was het duel dus gestaakt met een 1-1 stand. Nu afwachten wanneer het laatste dikke halfuur wordt ingehaald. Hierover later meer.