Gehavend Tubanters strijdend ten onder tegen koploper SV Vasse

Er komen belangrijke weken aan voor de Tubanters. De concurrenten uit de onderste regionen komen op bezoek of kunnen een bezoekje verwachten van de ploeg uit Enschede. Maar eerst een serie bovenste ploegen duelleren, waar elk punt natuurlijk is meegenomen. Het lukte aan aantal keer prima, maar ook heerste er soms een nare nasmaak. Evenals afgelopen zondag, toen Fleringen een maatje te groot was. Nu dus op bezoek bij koploper SV Vasse. En dan ook nog vele spelers die om verschillende redenen niet aanwezig waren. Zo miste trainer Hendrie Zwiggelaar Sam en Niek Wösting, Twan van Ooijen, Nick Kutscher, Nick van Nierop. Xander Molemans zat wel op de bank, maar het liefst werd hij gespaard na een blessure.

Het leverde Ayoub el Amrani zijn eerste basisplaats op en Donald Sijlemani van de JO19 nam plaats op de bank. In de warming up kreeg de ploeg nog een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Timo Roelofsen moest met een liesblessure al voor het duel begon opgeven. Zo kwam de net herstelde Thomas Broek in het elftal.

Op een droge en slechte grasmat was het SV Vasse die op zoek ging naar een snelle voorsprong. Maar Tubanters kwam niet echt in de problemen. Na 5 minuten draaide een voorzet gevaarlijk naar binnen, maar Jordy van Asselt kon de bal uit de lange hoek tikken. Tubanters kon aardig meevoetballen en speelde al snel rechtervleugel verdediger Jeroen Timmers vrij. Deze kon opstomen over het middenveld en legde de bal perfect achter de verdediging. Daar dook gelegenheidspits Diego Luna Madueno op en controleerde knap de bal. Vervolgens schoot hij de bal hard en hoog achter de jonge Vassenaar. 0-1 in de 8e minuut. Dit verraste SV Vasse en het duurde even voordat de thuisploeg ervan bekomen was. Tubanters hield eenvoudig stand en had het duel onder controle. Het kon alleen niet vele kansen creëren. Toch kreeg het wel de grootste kans op een uitbreiding van de score. Bij een scheidsrechtersbal was Brian Mulstege de slimste en zette van hieruit direct Diego Luna Madueno voor de keeper. Nu ronde hij weer hoog af, maar ditmaal kon de doelman er nog een handje tegenaan krijgen. SV Vasse kwam niet in het ritme en probeerde het veelal met lange ballen. Maar zoals wel vaker, is Tubanters aardig voor de tegenstander. Het hielp de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd. Bart Busschers wachtte te lang met een lange bal van achteruit. De doorjagende Vassenaar blokte de lange bal en in het vervolg moest diezelfde Bart een hoekschop weggeven. En deze werd dan ook achterin bij de tweede paal hard binnen geschoten, 1-1. SV Vasse kreeg weer meer geloof en ging fanatieker afjagen en zette Tubanters onder druk. Met een afstandsschot in minuut 34 zette het Jordy van Asselt aan het werk. De doelman redde, de bal werd niet goed verwerkt door de defensie en op de rand zestien kon er alsnog binnen worden geschoten, 2-1. Tubanters zocht wel naar een gelijkmaker voor rust, maar grote kansen werden er door beide ploegen niet meer gecreëerd.

Na de theepauze kwam er een feller en fanatieker Tubanters uit de kleedkamer. De beleving was helemaal terug en er werd gestreden voor een gelijkmaker. SV Vasse kon niet echt gevaarlijk worden, maar Tubanters miste net wat stootkracht voorin. Al na een kwartier ging Tubanters nog aanvallender spelen, door Ayoub el Amrani en Max Teesink eruit te halen ten favoure van Ron Rietman en Donald Sijlemani. En die Donald had zomaar direct een assist op zijn naam kunnen hebben. Een goed terug gelegde bal werd door Daan Barink net over geschoten. Tubanters ging meer en meer aan aanvallen denken, wat betekende dat er voor SV Vasse wel meer ruimte kwam voor de counter. En even leek de eerste de beste counter ook raak te zijn. Een diepe bal viel over de defensie, maar Jordy van Asselt wist oog in oog met de spits de baas te zijn. Aan de andere kant was het Diego Luna Madueno die met een vrije bal gevaar stichtte. Zijn vrije bal kon maar net gekeerd worden door de doelman. Tubanters streed voor elke meter en bleef maar gaan, alleen helaas geen grote kansen. Wel voor Vasse, die Bart Busschers een bal uit de doelmond zag schieten, 8 minuten voor tijd. In de slotfase kwam alsnog Xander Molemans erbij als extra stootkracht. Een indraaiende voorzet van Diego Luna Madueno werd onderweg nog aangeraakt door een Vasse-hoofd, maar het verraste net niet de doelman, deze kon nog net vangen. Jordy van Asselt pakte in de uiterste slotfase nog een één op één situatie en Tubanters speelde echt alles of niets. Maar het werd uiteindelijk toch niets.

SV Vasse’s opluchting was groot na het fluitsignaal. Een compliment aan de Tubanters, die het de koploper tot het uiterste liet gaan. Het miste net wat stootkracht, maar speelde wel met passie en beleving. Een goede basis voor de belangrijke weken die nu komen gaan. Zondag wacht Victoria ’28 thuis. Dan moet het echt gaan gebeuren. Een alles of niets wedstrijd kun je het al bijna noemen. Dan weer diezelfde instelling.