Tubanters 1 wint in lastig duel van Emos Enschede

Tubanters is goed begonnen aan de nieuwe reis in het zaterdagvoetbal. Uit in Borne werd overtuigend gewonnen van de Blauwwitters (0-5) en ook daar had de score misschien nog wel hoger kunnen uitpakken. Maar de goals moesten maar bewaard worden voor de nieuwe zaterdag. Want op de 2e speeldag wacht al een stadsderby. Echt bijzonder is het ook niet, want met veel Enschedese clubs in de competitie staat er bijna elk weekend wel een derby op het programma. De eerste voor Tubanters dus deze zaterdag, tegen Emos Enschede. De rood/witte ploeg wist het eerste duel gelijk te spelen tegen stadsgenoot PW (0-0)

Trainer Peter Bokma kende weinig personele problemen. Natuurlijk werd Jelmar Kock nog gemist, maar moest het nu ook doen zonder Gijs Kienhuis, die afwezig was. Vieri Russo nam de plek in van de verdediger, waardoor Luc Sonneveldt een linie naar achteren zakte. De opstelling:

Op de zaterdagmiddag begon het duel tussen de beide Enschedese ploegen rommelig. Het was al vrij snel duidelijk dat de wedstrijd veel strijd zal gaan ontwikkelen. Al vrij snel was het Emos die de ban brak. Tubanters zette weinig druk op de bal, toen een Emos’er de bal ontving op rand zestien. Deze had een goede steekpass in huis, waardoor een aanvaller oog in oog met Collin Voogtsgeerd kwam te staan. Deze bleef koel en schoot hard en hoog binnen, 0-1. Een snelle domper, die ook de eerste tegengoal betekende voor de Tubanters in de competitie. Maar Tubanters rechtte langzaam bij beetje al de rug. Het bleef een rommelig tafereel op het middenveld, waardoor echte goede aanvallen onmogelijk bleken. Toch wist Tubanters al speldenprikjes uit te delen. Eerst draaide aanvoerder Sam Wösting goed weg, maar schoof de bal voorlangs, maar na een klein kwartier was het wel raak. Noud van Petersen wilde spits Sam Wösting inspelen. Deze werd afgeschermd door de defensie, maar hierdoor schoot de bal door richting 2e paal. Daar dook de rappe Vieri Russo op, die hard en laag binnenschoot, 1-1. Tubanters nam het initiatief maar wist de score voor de rust niet meer uit te breiden. Wel creeerde het nog kansen. Zo schoot Ayman el Amrani de bal maar net naast, na goed breed leggen van Niek Wösting. Uit een tweetal vrije ballen werd Tubanters ook nog dreigend. De eerste vrije bal kwam met geluk voor de voeten van Vieri Russo, die voorlangs schoot en de 2e vrije bal, vlak voor rust, werd net naast geschoten door Xander Molemans. Ruststand 1-1.

Zonder wijzigingen ging Tubanters op jacht naar een tweede treffer. Bijna kreeg het die cadeau van Emos. De doelman schoot een terugspeelbal hard tegen de doorgelopen Vieri Russo aan, die vervolgens de bal tergend langzaam net naast de verkeerde kant van de paal zag rollen. Vervolgens creerde Tubanters een mega kans, door een geweldige combinatie. De broertjes Wösting vonden elkaar in een dubbele één-twee, spleet de defensie open en brachten de bal vervolgens voor de voeten bij Vieri Russo. De jonge aanvaller schoot hard op doel, maar vond de gebalde vuisten van de doelman. Wel kwam de rebound pal voor de voeten van diezelfde Vieri, die de bal, geheel vrijstaand voor leeg doel, ongelukkig over plaatste. Van Emos had Tubanters qua kansenverhouding weinig te duchten, maar het bleef natuurlijk altijd opletten. Een wedstrijd kan zo omslaan. En dat gebeurde ook. Na een dik uur spelen leek het de kant van Tubanters op te vallen, maar in diezelfde minuut had ook Emos een groot voordeel. Eerst het moment van Tubanters. Ayman el Amrani werd over rechts weggestuurd, werd heel licht getoucheerd, maar de scheidsrechter vond het genoeg voor een strafschop. Na de gegeven pingel ontstond er tumult in de zestien, waarbij aanvoerder Sam Wösting de spelers wilde weghalen. De lange aanvoerder gebruikte zijn armen, waarbij de scheidsrechter een slaande beweging constateerde. De leidsman gaf de aanvoerder resoluut de rode kaart. Zo mocht de Tubanters een penalty nemen, maar moest het wel verder met 10 man. Niek Wösting nam plaats achter de bal en schoof de penalty feilloos binnen en bracht de stand op 2-1. Met nog dik 20 minuten op de klok werd het tegenhouden. Mats Wösting verving een aanvaller en niet veel later kwam ook de defensief ingestelde Nick Stotijn binnen de lijnen. Met de rappe Niek Wösting voorop, gokte het nog op een uitbraak. Emos had het overwicht en drukte Tubanters naar achteren. Maar toch kwam de Tubanters niet in gevaar en bleef het overeind. Het wist zelfs nog de score naar een veiligere marge van twee doelpunten te tillen. Xander Molemans nam plaats achter een vrije bal op randje 16. Ditmaal schoot de middenvelder de bal hard en strak in het zijnetje, 3-1. Nog eenmaal kwam Tubanters is een lastige situatie. Collin Voogtsgeerd miste een bal met wegwerken, maar een geweldig blok van Niek Wösting voorkwam een late aansluitingstreffer. Daardoor werd het niet meer spannend en speelde Tubanters het duel goed uit.

Zo mocht Tubanters weer 3 punten erbij tellen. Na deze ronde zijn er nog 2 ploegen met de volle buit,Tubanters en Achilles E’de. Volgende week staat er een uitduel op het programma. Dan moet het spelen, wederom in Enschede, bij FC Aramea. Die ploeg verloor bij de buurman van Tubanters, PW, met 3-2. Die willen natuurlijk ook weer wat goed maken, in eigen huis. Tot zaterdag!

1 Reactie

Laat een reactie achter